Categories
Podcast

Herwaarns Podcast 03 – De Schande van de Auteur

Merel en Wessel maken een podcast waarin we samen met gasten een maatschappelijk relevant thema bespreken aan de hand van een cultureel object naar keuze. Via deze tekst, film, muziek of ander element van cultuur proberen we het thema beter te begrijpen vanuit ieders eigen achtergrond en expertise.

Aflevering drie gaat over “de schande van de auteur,” een variant op het concept van de dood van de auteur. Naar aanleiding van het net verschenen boek Door de Schaduwen Bestormd – Reflecties op de controverse rond de oorlogsjaren van Lucebert komt Yi Fong Au praten over de invloed van de vermeende slechtheid van auteurs op de interpretatie van hun werk. Moeten we werken van racistische auteurs anders lezen? Zouden we het werk van artiesten met Nazi-sympathieën nog wel moeten lezen? In andere worden: wat doet het beeld van een kunstenaar met het interpreteren van het werk?

Herwaarns Podcast 03 – De Schande van de Auteur

Ook te beluisteren op SoundCloud en YouTube.

Nieuwsgierig naar de volgende afleveringen? Wil je wellicht een keer meedoen? Meer informatie vind je bij Herwaarns Podcast – Planning en Uitleg.

Meer afleveringen: podcast overzicht.

Verwijzingen

Schande van de auteur:

Culturele objecten:

Overig:

  • Lucebert biografieën: Peter Hofman – Lichtschikkend en zingend: de jonge Lucebert uit 2004 en Wim Hazeu – Lucebert uit 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.